П`ятниця, 26.04.2024, 11:21
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Офіційний сайт Золотоніської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6

Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 28 » Вивчаючи соціальні права молодь змінює країну!
11:34
Вивчаючи соціальні права молодь змінює країну!

     Ми живемо в чудовій країні - Україні. Кожен з нас хоче для своєї Батьківщини позитивних змін. А чи задумувались ми, як змінити свою країну на краще? Щасливій п`ятірці молодіжних лідерів це вдалося.

     Минулої середи в ЗОШ №6 відбулася презентація навчальної гри для молоді  «Країна Гідності. Вивчення соціальних прав через освіту з прав людини». «Країна гідності» створена в рамках проекту «Enter!- забезпечення доступу до соціальних прав для молоді» ГО «Партнерство «Кожній дитині» й у рамках святкування 50-річчя Європейської соціальної хартії.

      Поки що цих таких ігор в Україні всього 300. І одна з них за сприяння міського сектору у справах молоді та спорту надійшла й до Золотоноші.

     Зануритися в атмосферу парламентарів довелося п`ятьом десятикласникам – молодіжним лідерам ЗОШ № 6 (Анастасії Артіщевій, Єгору Бартукову, Ользі Рогатюк, Владиславі Бессарабовій та Марії Теслі). У кожного учасника був опис вимріяної країни. За задумом команда гравців повинна вибрати найбільш вдалі стратегії забезпечення основних соціальних прав молоді в цій країні – такі як право на охорону здоров’я, право на працю, право на освіту та інші, спираючись на певні дані, щоб в такий спосіб забезпечити гармонійний розвиток суспільства та уникнути небажаних явищ – соціального невдоволення або дефолту. Однак складність гри полягає в тому, що  у кожного учасника може бути власна думка, яку саме стратегію реалізації тих чи інших прав обрати. Учасники гри мусять прийняти колегіальне рішення про соціальну політику щодо забезпечення соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років.

     Звісно, обговорення проходило із суперечками та дуже емоційно. Кожен  «депутат» хотів донести свою думку, яка не завжди збігалася з рештою. В деяких випадках молодь  наводила паралелі з сучасною політикою. Це дійсно зовсім не просто і завжди потрібно прагнути знайти «Золоту середину» у вирішенні проблем.

     Гра виявилась справді цікавою і пізнавальною. Учасники ненадовго відчули себе в ролі не просто політиків, а громадських активістів. Адже разом з Україною ми всі мусимо вчитися думати про те, якою ми хочемо бачити нашу країну і лише від нашої активності та наполегливості буде залежати, чи збудуємо ми омріяну всіма Країну Гідності.

Анастасія Ямборська, учениця ЗОШ № 6

 

Переглядів: 585 | Додав: olichka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]