Четвер, 18.04.2024, 04:46
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Офіційний сайт Золотоніської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6

Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 23 » Тиждень пам'яті Героїв Небесної сотні
11:35
Тиждень пам'яті Героїв Небесної сотні

        

     За тиждень до другої річниці найкривавіших протистоянь на Майдані, щоб згадати ті події, схилити голови перед пам’яттю полеглих патріотів, у ЗОШ № 6 проходив «Тиждень пам’яті Героїв Небесної сотні».

          У перший день тижня по загальношкільному радіо звучали схвильовані слова про Героїв Небесної сотні, які підготувала педагог-організатор Ірина Миколаївна Карпенко та учениця 9-А класу Наталія Колос.

           Наступного дня, у вівторок, волонтери гуртка «Юний волонтер» зі своїм керівником Тетяною Степанівною Нестеренко розмістили у школі інформаційну виставку «Герої не вмирають». Юні та сивочолі, багатодітні батьки та одинаки, заробітчани та кандидати наук, східняки та закарпатці – абсолютно різні та такі схожі. Кожен із них постав проти насилля, несправедливості, брехні, за вільну, чесну, мудру Україну...

        У середу учні 9-х класів переглянули документальний фільм «Майдан. Хроніка подій», а волонтери провели благодійну акцій «Подарунок для майданівця».

          У четвер вранці волонтери прибрали біля пам’ятника Героям Небесної сотні та поклали квіти.

          У п’ятницю в актовому залі школи зібралися учні 7-11 класів, педагогічний колектив на урок Мужності та Пам’яті. Героїв пом’янули загальношкільною хвилиною мовчання... А державний гімн України став найкращим пошануванням загиблих героїв.

          Події в Україні сколихнули весь світ, не залишили байдужими жодної душі. Свої почуття, щирі та гарячі, висловила у своїх віршах золотоніська патріотка Лідія Яр, вірші якої читали учні 11 класу. Багато наших земляків стали очевидцями та безпосередніми учасниками тих знакових подій на Майдані. Волонтери запросили золотоніських патріотів до школи. Це голова Золотоніськоо майдану Любов Артеменко, громадські активісти Роман Швидкий та Олександр Городинець, депутат міської ради Олексій Слюсар, заступник голови Спілки учасників АТО Леся Шкурко, випускник ЗОШ № 6 та учасник АТО – Євгеній Ветров. Вони ділилися враженнями та спогадами  про події на Майдані та закликали молодь бути не байдужими, любити свою Україну понад усе. Вдячні учні вручили патріотам квіти, а волонтери – книги від Лідії Яр, де кожен із них знайде себе, знайде свої почуття та любов до Батьківщини. Із завмиранням у серці та сльозами на очах всі присутні прослухали пісню «Мить» Святослава Вакарчука, яку виконали вчитель Людмила Гринь та директор Олександр Пузєєв.

            У жалобі всі присутні схилили голови, слухаючи молитву за Україну, та передавали свічку пам’яті під музичну композицію «Пливе кача».

             Волонтери запросили гостей скуштувати майданівських бутербродів та пом’янути Героїв Небесної сотні .

              Пам’ятайте кожного, хто віддав життя за всіх нас. Бо поки пам’ятаємо – вони з нами.

Переглядів: 581 | Додав: olichka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]