П`ятниця, 29.03.2024, 16:32
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Офіційний сайт Золотоніської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6

Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 13 » Тиждень мистецтв
13:57
Тиждень мистецтв

     З 3  по 7 березня в школі пройшов Тиждень Мистецтв, спланований і проведений вчителями образотворчого  і музичного мистецтва та хореографії.

Радіопередача

     У понеділок у шкільному радіоефірі прозвучала тематична радіопередача «Художня творчість Шевченка», в якій діти дізналися про непросту творчу долю художника, довідалися про історію написання найвідоміших його картин: «Катерина», серії «Живописна Україна», портретів відомих людей. Також прозвучали вірші Т.Г.Шевченка у виконанні юних художниць школи, переможниць міських олімпіад з образотворчого мистецтва, сестричок Анни і Дарії Скорик.

Тематичні виставки

     У вівторок розпочалася тематична фотовиставка «Мистецтво на барикадах». На кожній світлині діти бачили силу мистецтва у боротьбі за свободу і гідність народу. Тут же були розміщені вислови відомих людей про мистецтво.


    У четвер відбулася тематична виставка «образ жінки у творах Шевченка», де було представлено 21 жіночий портрет художника, а також вірші Шевченка, який завжди трепетно з великою повагою ставився до непростої долі української дівчини чи жінки.

А що за дівчина була!

Так, так що краля! І не вбога,

Та талану Господь не дав,

А, може, й дав, та хтось украв

І одурив святого Бога!

                                                                             Т.Г.Шевченко


 


Персональні виставки обдарованих учнів

Творчо обдаровані учні школи мали можливість розмістити свої малюнки на стендах виставки «Я маю талант». У стилі «аніме» творить учениця 7-Б класу Лещинська Дарина, «графіті» - дев’ятикласник Васильченко Вадим. До речі, він провів «майстер-клас» серед учнів школи і подарував щойно намальовану роботу своїй шанувальниці. Учениця 5-А класу Нетудихатка Аліна тільки пробує свої сили в образотворчому мистецтві. А роботи Зайцевої Тетяни (9-А клас) вражають своєю довершеністю. Подарунком до свята всім жінкам школи були чудові малюнки Анни та Дарії Скорик .

  
 

Мистецькі зустрічі в ефірі

«Чарівний світ музики»

Поціновувачі музики  мали нагоду почути інформацію  про неї в ефірі шкільного радіо: про історію створення композитором з Галичини М.Вербицьким та поетом Наддніпрянщини П.Чубинським Державного Гімну України та правила його виконання, про творчість видатного європейського композитора-класика В.А.Моцарта. Звучала в ефірі  музика цих композиторів.

 Танцювальний флеш-моб

Хореограф школи разом зі своїми помічницями – членами  хореографічного гуртка провела танцювальний флеш-моб. Діти із задоволенням вчилися танцювати український гопак.

 

Творча виставка «Подарунок мамі»

Учні початкових класів дуже люблять уроки образотворчого мистецтва. Проявивши творчість і фантазію, вони представили чудові та оригінальні роботи на виставці «Подарунок мамі». Кожна робота була виконана дітьми з великою любов’ю до своїх матусь і принесла задоволення усім глядачам.

 

Урок в музеї

Вчителі образотворчого мистецтва на своїх уроках провели екскурсії в  шкільному Малому музеї образотворчого мистецтва України, де познайомили учнів з творчістю Т.Г.Шевченка, інших українських  художників, митців Черкащини та Золотоніського краю.

 

Загалом Тиждень Мистецтв пройшов у нашій школі при великій підтримці всього педагогічного,  учнівського колективу та батьків. Всі переконалися, який багатий творчий потенціал мають наші діти, яких завжди підтримують вчителі образотворчого мистецтва та художньої культури Карпенко І.М., Галат Н.Г., музичного мистецтва Гринь Л.О., хореограф Давиденко Л.М., вчителі Початкових класів Зима І.В., Бігун В.М., Бакай О.М., Карлик Г.В., Нос Л.С., Мерзескул В.М. Дякуємо всім за небайдужість і бажаємо творчих успіхів!


Переглядів: 924 | Додав: olichka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]