П`ятниця, 26.04.2024, 19:17
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Офіційний сайт Золотоніської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6

Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 18 » ШКОЛА ВІТАЄ ЮВІЛЯРА!
16:02
ШКОЛА ВІТАЄ ЮВІЛЯРА!

19 травня - особливий день - День народження

 Миколи Васильовича Галата!

Зупинить час ніщо не в змозі

І шумить ліс, і цвіте сад

На сонячнім вашім порозі

З’явилось цілих 70

Ваш ювілей – важлива дата

Про це зараз пам’ятать не слід,

А ліпше щиро побажати

Щастя, здоров’я і довгих літ.

Щоб життя завжди було у мирі

В колі близької сім’ї,

Нехай пісні чудові й щирі

Вам в гаю прошепочуть солов’ї.

70 – є зовсім небагато,

Дуже щаслива і гарна пора,

Бажаємо вам у родинне свято

Довгих років радості і добра,

Нехай над вами буде блакитне небо,

Не залишать сили на путі

І живіть стільки, буде скільки треба

Гордо ступайте у житті.

Нехай вам сонечко світить, а серце співає

Нехай печаль дороги до серця не знає,

Нехай щастя буде у вашому домі,

І радість нехай з вами буде завжди

Здоров’я міцного і справедливої долі

Нехай Господь Бог дає на довгі роки.

Розповідати про Заслуженого вчителя України, вчителя-методиста образотворчого мистецтва Миколу Васильовича  Галата водночас і легко, і складно. Легко тому, що його життя настільки яскраве, сповнене подій і звершень, що не потрібно замислюватися над тим, звідки брати матеріал. Складно тому, що воно є до такої міри насиченим, що його вистачило б не на один десяток пересічних людських доль і важливо не упустити нічого суттєвого. А суттєвим тут було все.

         Микола Васильович народився в Золотоноші. Навчався в міській школі № 4. Він малював завжди. В шкільні роки одержував найбільше грамот  у гуртку малювання Золотоніського будинку піонерів. Після школи здобув початкову фахову підготовку в Кролевецькому професійно-технічному училищі художнього ткацтва за спеціальністю «Майстер килимарства».  З 1962 по 1963 роки працював килимарем на фабриці художніх виробів у м.Хотин Чернівецької області.

         З 1965 року працював у Золотоніській середній школі № 6.  У цей час навчався  у Московському заочному народному університеті за спеціальністю «Малюнок та живопис».

  

         З 1969 по 1971 служив у лавах Радянської Армії рядовим. У полковому клубі виконував роботи художника-оформлювача. Його малюнки друкувалися в газеті Московського округу протиповітряної оборони «На боевом посту».

         Після Армії, з 1971 року, знову робота на педагогічній ниві методистом в учбовому комбінаті «Сільхозтехніка», в школі № 6, у Будинку піонерів керівником гуртків образотворчого мистецтва.

У 1974 році  нарешті, ґрунтовно опанував свій предмет в Одеському педінституті (художньо-графічний факультет за спеціальністю «Вчитель малювання та креслення»).

З часом стало видно, що педагогічна робота – це і є покликання Миколи Васильовича. У нашій школі обладнав кабінет образотворчого мистецтва, спільно з учнями створив музей образотворчого мистецтва України. На стендах шкільного музею є репродукції пейзажів, проте, основне місце займає творчість видатного художника, засновника критичного реалізму в українському образотворчому мистецтві Тараса Григоровича Шевченка. На стендах експонується близько шестидесяти репродукцій його робіт з описами.

Руки Ваші – бистрі птиці.

В гарний профіль ваш і фас

Молодиці білолиці

Задивляються весь час.

Вас вітає школа шоста,

Бо не ловите ви гав,

А працюєте, як в РОСТА

Маяковський працював.

         Ці слова писав Іван Семенович Дробний про Миколу Васильовича до його 65-річного ювілею.

         А й справді, до чого  не доторкнеться вправна рука Миколи Васильовича, усе стає прекрасним. Свою душу та велику працю вклав у рекреації і кабінети школи, а також музеї Педагогічної , Бойової слави, М.О.Максимовича.

         Багато його учнів пов’язали своє життя з образотворчим мистецтвом. Вони стали архітекторами, модельєрами, учителями образотворчого мистецтва, художниками …

 

Вчитель Галат М.В. з року в рік публікував десятки статтей на мистецькі теми на сторінках журналу «Педагогічний вісник», газет «Златокрай», «Вісник Золотоніщини», «Тарасові Джерела». Є автором багатьох методичних розробок.

Був делегатом від Черкаської області на святкуванні 5-річної річниці незалежності України в Києві та на прийомі у Маріїнському палаці у Президента України.

Микола Васильович -  переможець міського та обласного конкурсів «Учитель року - 99», а також був активним учасником  Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 99».

Сумлінна праця вчителя відзначена багатьма грамотами міського відділу освіти та управління освіти області, медаллю «Ветеран праці». У 1985 році присвоєно звання «Старший вчитель»,  у 1990 році – «Вчитель-методист», у 1996 році присвоєно звання «Заслужений вчитель України».

Переглядів: 2144 | Додав: lamerok777 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]