П`ятниця, 26.04.2024, 18:46
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Офіційний сайт Золотоніської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6

Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 1 » Шкільний кабінет художньої культури - учасник міського конкурсу
14:44
Шкільний кабінет художньої культури - учасник міського конкурсу

    Кабінет образотворчого мистецтва та художньої культури створений в Золотоніській загальноосвітній І-ІІІ ступенів школі №6 у 2010 році. Він покликаний сприяти успішній організації уроків предметів художньо-естетичного циклу (образотворчого мистецтва, художньої культури), створенню оптимального творчого середовища для школярів.  

      У витоків цього процесу в нашій школі стояв Заслужений вчитель України, колишній учитель образотворчого мистецтва Галат М.В. Він створив Малий музей образотворчого мистецтва України, оформив малюнками рекреації школи, виховав цілу плеяду талановитих учнів. Досвід наставника і сьогодні широко пропагується, вивчається й використовується на уроках та позакласній роботі.         


      Кабінет образотворчого мистецтва та художньої культури має вигляд чистого, світлого та затишного сучасного приміщення.  

  


     Він має необхідну методичну літературу, демонстраційний матеріал, художні альбоми, таблиці, аудіовізуальні засоби навчання,відеотеку.

     Змінний стенд у вигляді килимка дає учням інформацію про теми, що вивчаються на уроках і є місцем для виставки кращих дитячих робіт. Виготовлено також стаціонарні стенди з теорії образотворчого мистецтва та художньої культури:

«Кольорознавство», «Світлотінь», «Композиція», «Види образотворчого мистецтва», «Жанри образотворчого мистецтва», «Художні стилі та напрямки», «Українська художня культура».

     За допомогою адміністрації школи, Піклувальної ради кабінет обладнано сучасною демонстраційною технікою: мультимедійним проектором, екраном та ноутбуком, які ефективно використовуються на уроках художньо-естетичного циклу.

  

     Кабінет є осередком роботи  по підготовці до багатьох позакласних  та позашкільних заходів: фестивалю дитячої творчості «Грайлива веселка», випускного вечора, Дня святого Валентина, Новорічних свят, Міжнародного жіночого дня, Великодня тощо.

       Кілька років підряд кабінет був місцем проведення шкільної та міської олімпіади з образотворчого мистецтва.

    Вчителі шкіл міста проводили відкриті уроки в рамках конкурсу «Учитель року».

    Згідно складеного графіку роботи в кабінеті проводяться цікаві уроки образотворчого мистецтва та художньої культури.  

    Кабінет часто використовується для проведення зустрічей з цікавими людьми, різнопланових шкільних виховних заходів.

   Сюди ми запрошуємо вчителів - учасників міських семінарів.

    У кабінеті проводиться велика робота з  обдарованими дітьми, які стають призерами і переможцями міських, обласних конкурсів  та учасниками всіх шкільних творчих конкурсів дитячого малюнку й  художніх виставок.

    Нещодавно в школі було проведено День учнівського самоврядування. На високому рівні провели свої уроки художньої культури та образотворчого мистецтва учителі-дублери Марченко Анастасія (11 клас) та  Скорик Анна (7-А клас)

  

    З великим задоволенням юні худождники брали участь у  зовнішньому оздобленні стін школи  та стали художниками-дизайнерами в оформленні сцени до Нового року

   Узагальнений матеріал з художньої культури завідуюча кабінетом, вчитель Карпенко І.М. представила на виставці передового педагогічного досвіду у методичному збірнику «Цікаві факти з історії мистецтва»     








 

Переглядів: 2097 | Додав: olichka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]